Labs

Vår ambition är att sprida kunskap om dansfilmens stora charm och konstnärliga storhet, att få en allt större och bredare publik att uppskatta genren. Dansfilmen förenar koreografisk estetik med drama i naturscener eller storstäders arkitektur, fotografisk experimentlusta, måleri med ljus, musik och ljudlandskap. Det är totalkonstverk som ofta tar ut svängarna, finner nya former och experiment. Vi strävar också efter att involvera publiken och deltagare genom parallella aktiviteter som expanderar från skolprojekt, professionella verkstäder, filmvisningar och samtalsevenemang. Vi tror på kvalitet och har därför noggrant kurerat vårt program för att erbjuda bästa möjliga upplevelse för alla generationer.

Samarbete med ScreenDance Festival

Vill ni engagera oss för något av de olika program vi erbjuder? Vi arrangerar workshops, samtal, paneldiskussioner eller konferenser i valfria kombinationer. Man kan välja kortprogram, heldagsprogram och­eller kvällsprogram beroende på behov och intresse. Vi arbetar mot skolelever, undervisande lärare, dansarrangörer intresserade av dansfilm samt övrig publik i din kommun.

Pris på förfrågan. Visning av dansfilmer från 2016 års upplaga av ScreenDance och 60secondsdance ingår i varje program kostnadsfritt.

Här kan du hitta mer info och priser:

Programverksamhet